Kérdése van? Hívjon minket! +36 24 510 210

Blog

A Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház a Semmelweis Egyetem akkreditált akadémiai oktatókórháza, mely fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátást végző osztályokkal is rendelkezik.

A 2020 októberében indult építkezéssel a generálkivitelező - Weinberg ’93 Építő Kft. - nagy fába vágta a fejszéjét, hisz egy olyan hangár épület megalkotása volt a cél mely mind az elhelyezkedését tekintve (3 meglévő épület közé), mind pedig az extrém méretek szempontjából kuriózumnak számít.

Az épület főtartójának szélessége 90 m, magassága közel 30 m, alapterülete pedig több mint 8000 m2, minek okán alkalmas lesz egyszerre négy keskenytörzsű vagy pedig egy szélestörzsű repülőgép kiszolgálására is.

A padló műgyantázását a Sto Építőanyag Kft. végezte 2021 decemberében illetve 2022 januárjában.

StoPox 590 EP - páraáteresztő és repedésáthidaló egyben - A parkolóházak és mélygarázsok extrém, tartós terhelésnek vannak kitéve, melyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő védőintézkedéseket hajtsuk végre a a tartósság biztosítása érdekében. A vízzáró betonból készült alaplemezek különösen nagy kihívást jelentenek e tekintetben, mert ezeknél a felületeknél szükséges egy olyan bevonat, mely ellenáll a hátulról jövő nedvesedésnek és egyben repedésáthidaló tulajdonsággal is rendelkezik.  A Sto Építőanyag Kft. innovatív megoldást kínál az ilyen területekre – a StoPox 590 EP bevonatot.