Kérdése van? Hívjon minket! +36 24 510 210

Blog

Innovatív megoldás parkolóházakban, vízzáró betonból készült alaplemezekre: StoPox 590 EP

Innovatív megoldás parkolóházakban, vízzáró betonból készült alaplemezekre: StoPox 590 EP

StoPox 590 EP - páraáteresztő és repedésáthidaló egyben - A parkolóházak és mélygarázsok extrém, tartós terhelésnek vannak kitéve, melyhez elengedhetetlen, hogy megfelelő védőintézkedéseket hajtsuk végre a a tartósság biztosítása érdekében. A vízzáró betonból készült alaplemezek különösen nagy kihívást jelentenek e tekintetben, mert ezeknél a felületeknél szükséges egy olyan bevonat, mely ellenáll a hátulról jövő nedvesedésnek és egyben repedésáthidaló tulajdonsággal is rendelkezik.  A Sto Építőanyag Kft. innovatív megoldást kínál az ilyen területekre – a StoPox 590 EP bevonatot.

StoPox 590 EP –  megoldás parkolóházak vízzáró betonból készült alaplemezére

A tervezők számára is kihívást jelent vízzáró betonból készült alaplemez. A tartósság biztosításának érdekében az ilyen bevonati rendszereknek különböző követelményeknek kell megfelelniük, ilyen például a hátulról jövő nedvesedés, valamint repedésáthidaló képesség.

Az eddig elérhető felületvédelmi rendszerek mint OS 8, OS 10, OS 11, OS 13 nem feleltek meg teljes mértékben a fenti követelményeket, ezért éreztük fontosnak, hogy egy innovatív megoldást fejlesszünk ki.

A már meglévő és hosszú évek óta jól teljesítő ipari padlók esetében használt StoPox 590 EP anyagunkat módosítottuk. Ez a termék egy speciális műgyanta és cementes töltőanyag keveréke.

Rendszerkombinációban több Cretec termékkel együtt kiváló felületvédelmet biztosít a parkolóházakban is.

Ez a termék páraáteresztő és egyben repedésáthidaló is, tehát a legoptimálisabb megoldás. Kiváló a tapadása a nedvesebb aljzatok esetében is, valamint jól ellenáll vegyi igénybevételnek.

További minősítő vizsgálatoknak vetették alá a bevonatrendszert. A DIN EN 1062-7 szerinti statikus repedésáthidalás különböző anyagfelhasználások esetén, a RiLi-SIB 5.5.10 fejezete szerinti csúszásmentesség és kopásállóság meghatározása, a DIN EN 13501-1 szerinti tűzveszélyességi besorolás – a fenti vizsgálatok eredményei mind a megbízható alkalmazás alapjai parkolóházak vízzáró beton alaplemezein.

A rendszer tulajdonságai összegezve:

repedésáthidaló 0,51 mm (DIN EN 10627 szerinti A3 osztály) -10⁰ C esetén
megfelelő tapadás még nedves betonfelület esetén is
hátulról jövő nedvesedés esetén is alkalmazható
nagyon jó kopásállóság
fedőbevonat nélkül is használható pl. Durop ill. gránitörlemény beszórásával
ellenáll vegyi igénybevételnek
páraáteresztő
Tűzállóság Bfls1
OS 8 minősítés DIN V 18026 szerint

 

Tekintse meg a StoPox 590 EP repedésáthidaló termékünket ide kattintva! >